Het merendeel van ons assortiment bestaat uit massief zilveren (puzzel)ringen. Zilveren sieraden behouden hun kleur en glans wanneer zij regelmatig worden gedragen. Berg je zilveren sieraden voor langere tijd op, dan gaan ze verkleuren en kunnen zelfs zwart worden. Hoe krijg je je sieraden weer glanzend?

Van zwart naar glanzend zilver, de natuurlijke manier

De beste manier om de glans terug te krijgen bij zilveren sieraden, is door ze weer te gaan dragen. Hoewel het er in begin niet fraai uitziet zul je zien dat beetje bij beetje het sieraad weer gaat glanzen wanneer je het draagt. Een voordeel van deze manier is dat het sieraad niet te lijden heeft van eventuele schoonmaakchemicaliën of schuurmiddel. Dit geldt uitsluitend voor sieraden die je op je lichaam draagt.

Van zwart naar glanzend zilver, de ouderwetse manier

Zilverpoets, je kent ze vast wel de blikjes met vloeibaar poetsmiddel. Beetje zilverpoets op een doek, goed inwrijven, laten drogen tot het wit is geworden en dan met een zachte doek uitwrijven/oppoetsen. Dat werkt prima bij grote vlakke oppervlaktes, maar raden we af voor sieraden. Het middel heeft een te grote schurende werking. Patronen die in het zilver zijn aangebracht kunnen slijten en zelfs helemaal verdwijnen. Tevens is het vaak lastig de restjes zilverpoets uit alle groeven te verwijderen.

Van zwart naar glanzend zilver, de snelle manier

Er zijn diverse (chemicaliën) baden voor sieraden op de markt. Je legt het sieraad een bepaalde tijd in een laagje vloeistof en het in één keer een schitterend glimmend sieraad. Het werkt, dat gaan we niet betwisten, of het goed is voor je sieraad is een ander verhaal.

Van zwart naar glanzend zilver, de beste manier

Een manier die iets meer tijd vergt dan het sieradenbad is de (zilver)poets doek. Het doekje bestaande uit microvezels is ideaal om vlekken en verkleuring te verwijderen van zilveren sieraden. De microvezels beschadigen het sieraad niet. In korte tijd heeft je sieraad weer de oorsponkelijke glans.

microvezel-poetsdoek-zilveren-sieraden